saya disini

Friday, 2 August 2013

:: JUMAAT TERAKHIR ::



As i'm writing here, i was in Q for Maxis new simcard. Betapa lamanya dunia aku sunyi, haha, sampai opis lelaju bukak email, facebook, twitter nak cek kot kot ada mesej ke hape, ballik rumah pun sama, trus buka komputer, online je, sampai adik tak dapat pakai, haha, but then i'm was impressed with myself, last seen almost a week, haha, kalau tak asyik online je, terbangun dimalam hari pun nak online, pffftttt. Inilah akibat baling handphone, sekali je baling, macam macam masalah datang, siap package hilang handphone, aduhai, nak beli baru rasa ralat, baru beli handphone baru, pakai pun tidak, tapi nak beli lagi? Kot tak pakai, rugilah. Terpaksa berpesan pesan,memang rasa susah, susah sangattt. Tauke handphone tapi tak da handphone, kui kui kui, marah mak bila bila dia tak dapat contact, nak pinjam handphone pun tak mampu, hik hik hik  


Lost contact almost a week, made me realised, dunia kita macam mana sebenarnya. Actually, aku sebenarnya takut...takut nak tahu apa jadi..seminggu lost contact, buat aku tertanya-tanya siapa yang cari aku selama aku hilang, apa jadi? Huhuhu..the truth that hurt, aku kene bersedia saja, mentally and fizically, kenyataann yang aku harus kunyah, mungkin manis, mungkin sepahit tergigit serdak kopi tak bertapis. Pada satu masa, aku rasa tenang, the peace that you can't buy. Pada masa lain pulak, aku banyak rasa berdebar, hati tu.. Walaupun tengok cerita upin ipin, nak senyum, nak bercakap serba tak kena, nak makan rasa kelat, tak tertelan.

 
Ikutkan hati, aku lagi suka begini, serba nak tak tahu, tapi, sekarang kena terima hakikat, sampai bila tak tahu? Seminggu ni memang banyak menyusahkan orang, pinjam kredit (thank you friend) internet, terperap dalam opis dan bilik, keluar pun sekadar ke tandas, itu pun kalau boleh tak nak keluar, hahaha, mungkin sebab aku tak biasa, mcam kena parkinson, tak tengok Whatsapp, WeChat, KakaoTalk,Instagrameven nak main game pun tak dapat, biasanya kalau tak dapat online, sms pun cukup, tapi ni serba serbi tak boleh, hampir hampir meloncat nak kuar terus beli handphone sebijik. Hahaha.. Funny how your life turn out to be..... Jakun...


No comments:

Post a Comment