saya disini

Friday, 12 July 2013

:: IFTAR DEKAT HOTEL ::

My menu is..tadaaaaaaa
Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk berpuasa hari ke-dua, heavenly, my sister got free Iftar buffet for 4 persons, luckily, her friends cannot make it, so, we got 8 pasess, yumsss, rezeki kan. Alhamdulillah for another rezeki, hehehehe..

Kami enam orang adik beradik, anak beranak segera bergegas ke tempat kejadian, yup Royale Bintang. Masuk je, hidung penuh bau macam-macam, perghhh, sedap nye bau, dari masakan melayu sampai barat pun ada, mestilah aku choose western food, kekekkeeke..



Actually, bukan western pun it's called Italian food, western food ni dapat ticket lain, jadi tak semua orang datang boleh makan western, kami je, tapi sebab perut malays kan, tak da lauk, nasi melayu tak la selera, cari jugak Malay cuisine, tapi memang sedap, ketam masak lemak sampai tersepit-sepit baju mak cik rebut ketam, pfftttt, waiters tu nanti refill balik la mak cik oiii...

Dari starter sampai ke dessert, perghhh, special case semalam ada DimSum Halal, sedap nak,(meleleh air liur taip ni). Variety of food to choose, aku mesti amik makanan yang aku jarang makan, ketam masak lemak, sotong masak lemak (sedappp sangat) sayur campur dan dessert , hahaha, sebenarnya, banyak gila aku makan, tapi tak pe, ni kira cheating je, satu hari je.. hehehehe..
Start dari pukul 6.30-10.00, kami sampai hampir buka dah, ke dah berbuka, cari tempat lagi, sesungguhnya, kami tak tengok pun orang lain, (tapi curi tengok makcik rebut ketam tu) teruksss, tapi memang best sangat, sebab makanan banyak sangat. Ada surau boleh terawikh sekali, siap imam, again Alhamdulillah.

oh ye, extra two tickets tu, kami invite tunang adik dan satu lagi tiket simpan je la, mula-mula nak invite cik abang, ingat tak da cuisine melayu, tapi Hawa (my sisters) cakap ada, siap listing for malays cuisine, banyak jugak, tapi disebabkan sesuatu berlaku.. tak delah ajak, so, i'm passing the tickets to my lovely future sisters in law (sebab dia dari Seremban).



Burger King's

Dah habis je terawikh, the whole family's tergolek-golek cari makanan (dasar perut melayu )
tergolek kau sampai KL, hahaha...



Kalau ikutkan hati nak je order Dominos's, dah lama tak makan since someone ada mention ni, tiba-tiba terliur pulak, hahahaha..tak pe tunggu, kang tiba-tiba bersalam dengan Dominos, uhhhhh hukkkk.


# -_-''

No comments:

Post a Comment