saya disini

Wednesday, 6 March 2013

:: BERCUTI - part 1 ::

pejam celik pejam celik...
tak lama lagi je..eh, esok je...
busy sangat uruskan banyak benda..rupenye banyak keje sebelum nak pergi luar negara ni.
Terutamanya Staf kerajaan, jangan ambil mudah ye. Selama ni ada ayah dengan mak yang uruskan, goyang kaki, bagi duit je, hahahaha..sekarang, amik kau! kemain banyak keje nak buat sendiri, hahaha..ok tak pe, kita belajar dari pengalaman ok?.. yes yes captain!... :P

So, aku nak bagitau tips-tips sebelum ke luar negara bagi yang kali pertama.

PASPORT

Penting sekali, tak kisah la pergi memana pun, janji pasport ada, tak da ko boleh dok kat penjara imigresen, hahaha. Aku buat kat Putrajaya, hari AHAD, jadi silalah kuar rumah awal sape-sape yang jauh tu, sebab aku datang pukul 8 pagi pun orang dah beratur panjang sampai ke pintu, pheww..
Jadi, siap-siapkan Salinan photostat kad pengenalan, dan sekeping gambar, sekarang tak payah isi borang dan duit, hahahhahaa.



TEMPAT PENGINAPAN

Booking awal-awal dulu, survey segala harga, jangan main redah je nak pergi, terutamanya orang cam aku, orang yang payah amik cuti, hahaha..unless korang adalah backpackers yang tegar, ok je.

RANCANG WAKTU CUTI

Aku tak rancang pun, ada duit, boleh cuti, aku pergi je, hahahahha..pasni nak nek kapalterbang uollz, nak bawak cik abang merasa, hahahaha...

ok, setakat ni, tu je aku nak kongsi, tunggu busy woman ni update, hahahhaha..



No comments:

Post a Comment