saya disini

Wednesday, 5 December 2012

CURIGA



DAMNNNN!!!
AKU TAK SUKA!!!!!!!

SUSAH ~


Kalau sekali dah menipu, sampai bila-bila menipu...
Nak percaya pun aku takut..
takut kene tipu..
Dah cakap betul pun aku pikir tipu jugak..
Dah kau suka menipu...

Penat nak percaya..
Percaya benda yang tak pasti...

suka hati kau la nak tipu...
kau suka menipu...
sampai masa....

AKU TAK LARAT ..
KENYANG AKU MAKAN TIPU KAU!

Tuesday, 4 December 2012

PERGI!!!

Boleh?

boleh tak rasa cinta tu pergi jauh-jauh..
jangan datang dekat aku lagi..
jangan...
sekejap pun jangan...
mata aku dah bertakung..
jangan datang lagi...

TOLONG PERGI !!!

Monday, 3 December 2012

BERUBAH

semua berubah..
manusia..
hati...
perasaan..
gaji..
poket..
duit...
Tarikh...
Masa..
Waktu..


AKU....

Thursday, 22 November 2012

MATA AKU

Pagi ni aku bangun tak macam biasa, berbeza sekali dari pagi-pagi yang lain. Selalu aku bangun aku toleh sebelah aku sama ada bantal tak pun akak aku ( kami tido sebilik, kesah plak?..hahaha).
Tapi pagi ni, ada satu makhluk comel mengerekot sejuk hujan malam tadi, sepupu aku yang paling kecik. Oh lupe plak semalam dorang datang dari Taiping dan dia masuk tido curi-curi dalam bilik aku. Hehehehehe...~

Aku siap-siap pergi keje, aku selimutkan sepupu aku tu.
aku cume membayangkan suatu hari nanti,
adakah aku akan berpeluang bangun pagi, celik mata, anak-anak aku dan suami aku je yang aku nampak?
tiba-tiba rasa nak kawen dengan cepat, supaya aku bangun pagi aku pandang muka penyejuk hati instead of pergi keje tengok muka manusia yang masam mencuka setiap hari...hehehehe..

InsyaALLAH, semoga ALLAH pertemukan jodoh ku, AMIN YA RABB

PENAT

YA ALLAH,

aku penat sangat dengan dugaan macam ni, aku taw KAU takkan bagi dugaan itu melebihi kemampuan umatnya, tapi aku rasa tak mampu sangat. Aku tak mampu lagi hadapi perkara macam ni lagi. Cukuplah.

______________________________________________________________________________

aku penat menangis, aku penat bersabar, aku penat buat-buat tak tahu, aku penat buat-buat tak kisah, tak dengar, kadang-kadang aku buat-buat tak nampak.

tapi sampai bila macam nie, menangis hati aku, airmata aku dah kering nak mengalir, sungguh aku memang tak berdaya langsung. Aku penat sangat, mati dah hati aku, mati dah rasa aku, kau tinggalkan sedih yang berpanjangan je.

kalau memang la kau tak da perasaan kat aku, cakap je la, senang, biarkan aku susah cara aku, janji aku tak terikat dengan janji-janji kau.

kau tau tak perasaan aku?
kau tak tau, sebab kau tak kesah, kau tak peduli, hati aku hancur lumat.

salah ke kalau aku doa jodoh aku panjang? biar macam mana orang kata, susah senang, aku dengan kau, orang tak tau susahnya. Kau sendiri berkali-kali cakap, jangan dengar cakap orang, tapi kau sendri menipu, macam mana aku tak dengar cakap orang?

Bukan aku minta duit ringgit kau pun, aku minta kau jujur je, salah ke?
setiap kali aku tahu mesti dari orang lain, bukan dari kau sendiri, sekarang je cabaran macam ni? esok lusa?
benci aku kat lelaki meluap-luap, sebab kau, aku benci kau, aku TAK NAK maafkan kau.

Wednesday, 21 November 2012

AKU

kalau tak suka aku, sudah! 
jangan cari aku.
kalau nak duit aku , cakap!
jangan kau bagi harapan palsu kat aku.
kalau ko tak de perasaan dengan aku, tinggalkan, cakap je terus terang!
nape kau nak tabur segala gula dalam hidup aku! ape tujuan kau???!!!
nape kau nak citer buruk aku semua?
nape kau tak nak mengaku?
kau pikir susah kau je, susah aku??
tergamak kau buat macam ni?
35 tahun ni aku nak berdendam dengan kau je la?
kau nak kan macam tu?
sesungguhnya kau adalah manusia paling zalim!


satu masa nanti, kau rasa apa yang aku rasa.

Tuesday, 20 November 2012

JAMBATAN GANTUNG

06:50 am

sms
L: bangun..bangun..keje..keje..
P: bangun dah..hehehe..
( sms berlarutan sehingga kol 11 am-maksimum )

bla..bla..bla..

04:00 pm
P: buat pe? senyap plak
L: oh, tido ( kredit tak de )

( sms sampai kol 6pm-maksimum jugak)

8:00pm
P: bt pe...

(tamat untuk hari itu)

__________________________________________________________________________

kalau dah 2-3 miggu macam ni, memang tergantung la, jambatan gantung cantik lagi, kalo orang?
tergantung la kisah..

dah tak normal macam ni, andai kata kita memang dah tak da hati kat seseorang tu, lebih baik lepaskan, mungkin sekarang orang tue susah, sape tahu ble kita lepaskan dia, hidup dia lebih baik..
aku lagi suka orang berterus terang, walaupun benda tu menyakitkan hati aku, sakitttttttttttt...entah, sekurang-kurangnya masa tu kita boleh guna perbaiki diri sendri dari kita asyik fikir apa salah kita.

sekadar pandangan aku.




Thursday, 4 October 2012

MEMBAZIR

Aku memang seorang yang membazir, kalau korang nak tahu,..aku pernah membelanjakan beriban-riban dalam masa sebulan tanpa hasil.
Bila aku pikir balik, kan elok kalau aku guna duet tu tukar sport rim kete, tinted gelap-gelap,cun-cun kete aku, at least aku nampaklah mana riban-riban tu pergi.

Jadi sebelum riban-riban yang lain hilang tanpa dikesan, aku nak simpan duet tuh kat tempat aku malas sekali nak amik, bawak kuar (TABUNG HAJI & ASB) - tempat tuh,jauh dari rumah dan tempat kerja,sesak dengan orang,tak da parking, jadi kau hanya datang simpan je...hahahaha..

sampai sekarang aku tengah fikir mana duit tu pergi.

Friday, 10 August 2012

CACAMERBA KO TAHU X?


CACAMERBA ke CACIMAKI????

aku pun tak tahu nape jadi cam ni, sekejap malayssss, pasu kang aku taip dalam english, pastu men redah segala vocab and grammar, tapi cam x pedulik nak betulkan, sebab rasa canggih buat camni..hahahaha..

tak pe la..cool la camni, cam bangang pun cool..
berani betul pendirian aku...

nak maki pun tak elok..
tak aku macam tak bape pedulikla korg nak cakap ape..hahahahaha

ok tuh aje..bai..

MACAM SEDIH NAK MENANGIS

assalamualaikum w.b.t~

Dah macam diari pulak dah, main luah perasaan kat blog je..
dah habis daya nak cerita kat kengkawan, citer kat cini je la..hahahaha 

nak citer ape pun dah tak tahu..
dah akhir ramadhan ni, banyak jugak petunjuk pasal hati ni.

terasa kekurangan yang amat, terpaksa biasakan diri jugak,
sebab sampai bila nak menangis, sekrang mata dah bengkak, nak raya mata bengkak, cam hodoh..hahaha..

bila dah jadi macam ni, hilang arah tuju, adoi..
pulang semula ke pangkal jalan, semoga hari hari akhir ramadhan membawa lebih manfaat dan berkatnya dalam kehidupan seharian.jadi tak nak la sia siakan macam tu je kan..lebih lebih lagi kalau perkara dunia yang diutamakan, sape kesah x kawen sekarang ,eh? hahahahahaha..



p/s : pakai tab adik, jadi tak tau nak edit bagi comel cikit..hewhewhehwhe...

Wednesday, 8 August 2012

MENANGIS KERANA...




rasanya, dah terlalu kerap menangis, hmmmmm....
sampai ble mcm ni pn tak tau, rasa senang je lupakan dan memaafkan...
tapi azab nya, ALLAH je yang tahu.

hari ni aku menangis lagi, sesungguhnya hati aku amat rapuh sekali...
kalau dengar orang cakap benda elok mengenai diri kita tentu tak macam ni..
malunya aku, orang pandang sinis, macamla aku ni bersalah sangat, macam semua benda berpunca dari aku...hmmmm..

aku memang tak nak dengar cakap orang, tapi hakikatnya..
susahnya nak jauh diri...
aku cube sehabis mungkin..
ini adalah cabaran terbesar aku...

aku penat la sakit mata sebab menangis, aku malu datang keje asyik menangis, aku punya hati dah hancur lumat, berkali-kali aku cantum, setiap kali tu la jatuh berderai, kenapa tak boleh jadikan perpisahan ini semanis percintaan dulu?

kepada yang berkenaan, berhenti sakitkan hati aku..nanti aku mati aku jadi hantu kejar hidup kau!!! hahahahahahahaha..

sekian sahaja..

hahahahahahaha :'(

Thursday, 2 August 2012

JODOH

Mana-mana aku pergi orang tanya sal bila nak kawen?
pastu bila aku cakap belum jumpa jodoh lagi, boleh plak cakap aku memilih.
memang sakit hati aku, semua orang memilih lah!
kau pergi pasar pun kau pilih ikan, ayam  waima sayur ko nak kan?
inikan jodoh, takkan aku nak main rembat je, sedangkan bercinta pun macam ribut petir.

Bukan bermaksud aku tak nak kawen ke, aku tak suke lelaki ke, tak laaaaaaa...
aku tak jumpa jodoh aku lagi. Bila tiba masa aku akan kawen jugak.
Sape tak nak berkeluarga? semua nak, tapi bukan semua bernasib baik, jumpa je pasangan sehati sejiwa terus kawen dan bahagia sampai mati. takkk..aku tak tergolong dalam tu, aku melalui segala pancaroba, taufan tsunami dulu, ya, aku melalui segala badai.
Jadi bagilah masa untuk aku, AMIN YA RABB.

Wednesday, 1 August 2012

DUIT TERPIJAK

Aku nih bukan lah anak orang kaya, mahupun orang kaya, tak da la lahir-lahir je, bapak aku bagi persona sebijik ke, memang tak la, tapi yang aku boleh cakap rezeki aku. Aku tak de la hebat, tapi sejarah hidup aku dari kecik memang family aku buat aku sorang je bekerja, dari kecik, ko taw kecik? (sekolah rendah je kot..hahaha)

kecik-kecik lagi mak aku dah sosialkan aku kat Karangkraf, aku selalu masuk majalah keluarga, Google pun tak da, masa tu mana ada e-book segala, jadi memang dari kecik aku kene solek, ko bayangkanla solekan dulu-dulu, bibir lipstick mesti merah, ko tengok pun mesti nak berguling-guling, lawak!

bila aku sekolah menengah, aku selalu masuk pertandingan kebudayaan ni, jadi aku memang selalu solek orang, jadi bermula dari situ kawan-kawan aku yang memang terlibat modelling ni selalu la offer aku solek kan dorang, jadi aku memang ade pendapatan dari sekolah, aku memang tak harapkan belanja dari parents aku sebab nak hantar duit memang jauh, pastu nak bagi duet banyak2 takot hilang.

sumber aku conteng-conteng muka orang, aku buat modal join koperasi asrama aku, dari situ aku belajar berniaga, masa tu tak da pun perniagaan online sebab internet yang terhad, pastu kau dok asrama mana boleh bukak internet. Nama pun asrama, family tak boleh melawat hari-hari, ada waktu tertentu je, kalau nak kuar kene ada kebenaran, memang leceh, sebab tu bukak Koperasi asrama, macam-macam jual, aiskrim (paling laku), jajan, bateri dll..

Kat sekolah la nak asah bakat, jadi time sekolah selalu dapat join Program Keusahawanan Muda, jadi kawan-kawan aku ajak join modelling sebab aku an cam komfiden je cakap, tapi memang tak la, sekali je (ade jugak 5-6 kali pastu, ketagih..hehe ) aku join iklan jam rolex kat majalah remaja, tu pun gambar aku dekat tepi sekali, huhuhuhuuhu..~

habis sekolah, aku jual burger depan rumah, masa tu macam-macam jadi, jiran kutuk habis (last-last de pun bukak stall beger, ceh) sebab tak tahan, pastu mak aku kata berhenti aku pun stop, then aku keje kerani kontraktor melayu, bos aku memang baik, dia cube ubah nasib melayu, berkali-kali dia ajak aku usahakan kedai cenderahati, jadi aku pun join, nak mulakan perniagaan memang payah, aku pun macam give up, tapi sebab bukan aku kuar modal so tak kisah..hahaha..bos aku mintak aku uruskan kedai je, mula-mula memang gayat, dengan mesin fotostat la, nak cetak sijil, cetak kat tumbler, baju, kayu kayan,pen, jangan cakap la, aku dah rasa cara kuno beb, sekarang moden sume laser je.

Dapat sambilan keje UiTM, aku dapat elaun aku simpan, pastu rezeki panjang, dapat plak keje gomen(kontrak), separuh dari OT aku dapat, aku simpan, panjang lagi rezeki aku dapat tetap, lagi panjang dekat dengan si dia (hahaha, bukan rezeki, gatalll ) tapi bila aku keje tetap aku boros cikit, lama-lama aku sedar, beli kereta mesti nak jaga, semua pakai duet, jadi aku memang tekad, nak mati ke tak cukup makan, aku mesti simpan ckit, sedar tak sedar aku memang tersimpan duet, tapi kalo adik-adik kata aku kedekut memang pun, sebab aku bulan-bulan memang bagi dorang cikit je, hahaha..

time keje tetap aku buat bisnes online, majulah ckit, pastu combine dengan sepupu aku bukak pages tudung, cikit-cikit lama-lama jadi bukit, hehehe, aku jual beg, kasut,  baju korea, jersi, sume benda aku jual, belum termasuk aku usahakan kolam ikan kene tipu..hehehe..

Arwah ayah aku meninggal, dia tinggalkan hasil simpanan dia, konon-konon kalau anak dapat masuk Universiti boleh pakai duit tu, tapi dalam ramai-ramai, sorang je dapat masuk universiti, jadi duit yang disimpan tak habis pakai, mak bahagikan kami adik beradik, duit tu aku simpan dengan duit yang lain.


mak aku bukak kan akaun remaja ASN, buruk giler buku tu, dari aku start masuk majalah, mak aku simpan duit tu dalam akaun tu, masa masuk sekolah menengah ayah aku masuk duit bulan-bulan dalam akaun tu, aku dapat dividen koperasi masuk dalam tu, senang citer sume duit aku masuk situ, dan tak da sape tahu pasal akaun tu melainkan aku, mak dan arwah ayah. Kawan-kawan pun tak tau, aku siap buat-buat tak tau pasal ASB, siap bukak akaun lagi, hahahhaaha..best pun siap buat loan ASB..kekekekke~

hitung-hitung sume, insyaALLAH, aku nak buat beli rumah, bayar baki kereta, untuk anak-anak aku, Jadi korang kuar KWSP korang buat ape ea?

*aku citer bukan ape, sebab aku tengok slip gaji aku banyak potong, rupa-rupanya, potongan simpanan bukan pinjaman..ni belum masuk KWSP, harap-harap aku tak alpa dengan kemawahan semua ini, dan aku mampu uruskan dengan baik, by the age 32, aku dah macam nak pencen pun ade..hehehe~


Friday, 20 July 2012

FOREX : PRELAUNCHX



Keuntungan hari ini, saya baru je join, tapi kesahihan sebenarnya saya memang tak pasti, tapi kalo orang kata, ader rezeki kan?


Daftar FOREX percuma anda


sign up saja menggunakan link diatas, tak perlu keluarkan duit/modal yang kita tak pasti pulangannya, jadi sign up sementara free sehingga 28 Ogos 2012, lepas tu anda nak join kene bayar RM100, ha..free je kan, benda baik ni patut dikongsi, rezeki di bumi ALLAH ni.


tak rugi pun, sebab tak kuar duit waima satu sen pun, 5 minit je diperlukan, kalau tak berminat pun, boleh terminate account.

happy sign up.. ^_^

ISTERI


Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia

Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri

Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

 

walaupun aku peminat tegar K-pop, tapi setiap kali aku dengar lagu ni, aku mesti rasa sayu, aku nak jadi isteri macam lelaki ni mintak.

korang paham tak?

tu je nak cakap, k bai.. 

Monday, 16 July 2012

PEMAAF

 sejujurnya, aku bukan lah pemaaf, aku diam tak bermaksud aku pemaaf, cuma aku nak diam, aku tak nak memekak-mekak, jadi aku diam, dan aku biarkan, walaupun orang minta maaf, entah, macam ade ego tinggi KLCC, huhu..

dan aku pun tak pernah minta maaf, terutama sekali dari KAU!

hahahaha.. 

Saturday, 14 July 2012

GANGSTER CELOP DAN HANIS ZALIKHA


 kemunculan pelakon baru Hanis Zalikha dalam filem GANGSTER CELOP, Hanis seorang blogger *rasanya semua blogger wajib dah kenal dia ni

tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia? hehe.. alhamdulillah, rezeki tu ada dimana-mana, jadi tahniah la kepada Hanis. penggembaraan filem ini pun dah bermula sabtu lalu selama 30 hari, sekitar Melaka dan Kuala Lumpur. Patutla, dah la Hanis tak update blog, sama la dengan mamanya Auntie Nani.

Kita nantikan kemunculan Hanis dalam filem ni.


Tuesday, 3 July 2012

MATLAMAT UMUR 30


fikiran aku tak da la cam dalam citer melayu sekarang ni, suami nak kaya, hensem, bawak kete tak nak buatan malaysia, so, aku memang tak pernah mimpikan kehidupan macam itu, sebab aku taw tak da pun lelaki melayu macam tu, nama pun melayu an..an an?

senang je, aku punya matlamat, aku dah keje tetap ni, aku nak kawen, aku ada suami dan anak-anak, semua ni aku nak capai sebelum aku 30.

sekarang pun aku dah menyimpan untuk masa depan aku, especially anak-anak yang tak wujud tu, hahahaha, aku tak peduli , even abang pun tak taw pun simpanan aku, mak,kawan-kawan pun tak taw, sebab aku memang tak bagitau, Alhamdulillah, setakat ni, memang tak da sape tahu, hahahahaha..

Masa umur aku 30 tahun, aku harap aku dah berkhawin, ada anak 2 -3 orang, umur 35 aku pencen beranak nak kualiti time dengan family plak, aku ada sebijik kereta dan sebuah rumah serta simpanan aku simpan tu beranak pinak..amin~

huhuhu, nampak macam senang, tapi liku-liku yang aku lalu memang tak berdaya, tak larat langsung, seriously, ini je aku harapkan, melainkan aku kawen dengan orang Korea, kahkahkahkahkahkah..alamak..opsss, tak pe, abang aku tak bace pun, wakakakaka...
ok cukup,
bai

Thursday, 28 June 2012

WAKE UP CALL........

 Bila jatuh cinta ,
Dari mata turun kehati ,
Bila patah hati ,
Dari hati naik kemata ,
Lalu terjadilah AIR MATA .




GIRL vs MAN



but most of the time, hmmmmmm...

THE ONLY ONE



I want to be the ONLY woman in my man’s life.I want to be the ONLY woman who touches his heart and makes it skip a beat. I want to be the ONLY woman whose arms make him just melt. I want to be the ONLY woman with whom he feels complete. I want to be my man’s best half…His SOUL MATE…


TRULY YOURS,
SOUL MATE 

Monday, 25 June 2012

OLD LOVE, NEW LOVE

I MISS MY BLOG ALREADY.. sigh..


i love blogging, but time keep me sign in and out only..
every time i wanted to wrote something, i just get log in, and write the title and keep it forever..


last month i want to share about my trip with my love to Genting Highlands, so guess what, i just wrote it happily and the time i wanted to show a picture of the love, i just get lost and forget, and as always, the post safely in the draft..hahaha..what aaaaaaaa....


and no picture with love or Genting or whatever.. we just broke up....maybe later when i find a new one or keep clinging with the old one  *sigh


hahaha..i just need a time for blogging..not just sign in and out and being a silent reader again * i do it everytime...


hahaha...so i just publish ALL the draft instead of keep it for myself..its memorable.. 


hoping see u soon






hahahahahahaha

Wednesday, 6 June 2012

LOVE FOR NOTHING



"Before you can grow up, you must fall in love 3 times. Once, you must fall in love with your best friend, ruining your friendship forever. This will teach you who your true friends are, and the fine line between friendship and more. Once you must fall in love with someone you believe is perfect. You will learn that no one is perfect, and that you should never be treated as anything less than you deserve. And once, you must fall in love with someone that is exactly like you. This will teach you about who you are, and who you want to be. And when you’re through will all that, you learn that the people who care about you the most are the ones that you hurt, and the ones that hurt you are the ones that needed you the most. But most of all, you learn that love is only a concept and is not something that can be defined, it is different to each and every person on this earth, knowing that everyone only wants to be loved. "


Sunday, 3 June 2012

LOVE





:: KOLAM IKAN KELI ::



Jamil ada 10 kolam ikan keli, tapi hanya 5 kolam je yang ade ikan, baki kolam lain, sama ada rosak,atau memang tak da ikan pun atau suke hati dia la nak letak ikan ke tak.., jadi Jamil yang tua ni pun tekad nak jual kolam-kolam ikan keli tersebut bersama-sama ikan didalamnya.
Datang sorang tua kaya bernama hamid ingin membeli kolam-kolam tersebut,tapi Jamil sayang plak nak jual,terjadilah sesi 'barter' antara mereka.

Alkisah......
Jamil si tua setuju untuk melepaskan kolam-kolamnya kepada Hamid sikaya
Lalu Hamid si kaya mencari rakan kongsi a.k.a pegurus bawah cikit je pun dari dia iaitu cik semah sebab kuar modal cikit pun...hahahaha..

Al keluh kesah...
Semasa di bawah penaklukan Jamil, perniagaan keli ni merosot teruk, sebab tu jual, sebab melayu an bila dah kaya cikit sekejap dah malas nk keje terus, jadi sebab tak de pembaharuan sistem bekerja maka de rugi teruk, jadi jual je..

Zaman pemerintahan cik semah bersama Hamid si pengarah, maka dalam masa hampir 7 bulan perniagaan keli telah membuahkan hasil mengagumkan,maka modal pun berjaya recycle balik.

Penamat...
Hamid menjadi girang kerana kekayaan beliau bertambah-tambah seperti mane perut beliau..kahkahkahkah..
Oleh itu cik semah diberi habuan dan terus disingkirkan tanpa perbincangan.
Sekian.

*Cik Semah tu aku

ok bai 

Friday, 1 June 2012

NOT A GOOD FEELING


i just saw a black snake while driving last night, it has been two since yesterday...
hhhhmmmm... great-grandparents said it's a bad luck..

hopefully it's not..not for rite now..


hhmmmmmm....

Sunday, 13 May 2012

:: GENTING HIGHLANDS ::


hmmm...
it's kind of cool writing in the middle of night, with sound of the motors, cars, and sound of the air-cond...hahahaha..*i'm writing in the car, while my love sleep and resting for a while before we going to our own home..hehehe

he waits for me at our usual place, hehehe..and give him a ride..hmmm..*he the one who drove the car..hahahaha..

we stop by the McD's for breakfast, he was so hungry, so he couldn't wait until Kuala lumpur, so just exit the highway to Nilai instead...hahaha, lapar sangat sampai habiskan hashbrown 2 keping *he insist he don't like it..hahaha

after breakfast, we continue our journey...
thanks to GPS! it save our time..hahahaha..
we safely arrived at Genting..

buy ticket, and.....





CORKSCREWWWWW !!!!

he really don't want to ride it..it's really upset..u come all over obstacles..pay for both theme park, and refuse to ride it???...and simply choose the indoor game..
so, i keep pujuk, and he agree and wanted to accompany me..hehehe..
and he keep being a drama king..he so nervous, and his face paint in pale..obviously..hahaha..

we playing almost all the game, but some of it under maintenance...
back home after maghrib..*genting is so good providing facilities for all, especially  place for prayer..hehehe..
and he has been here before, so he find great places for lunch..MAMAK's !!!
hehehe..it's only for STAFF..but who care?

since we cannot afford for two hotel/rooms *we not married yet!!!
so we decide just go home after that...just get some rest at the petrol pump..sleep in the car, and i'm writing this..he slept so soundly..tired for long journey...


before we go home, i just decide to bring him to the Danau Kota, searching for his favourite jersey..Italyyyyy!!!..
but he not buying it, insist me to buy for him..hahaha..
a cool window shopping together..



*hahahahaha

but my mistakes is, i don't really bother about his health, i just wanted to being happy kids..hehehe..after this i should be more careful..because he is suspected of having a heart attack..poor him..hopefully it's just a normal sick..huhuhu.. may ALLAH bless him..

so, basicly the Genting Theme Park is awesome, it's just a begining before we go to the Universal Studio Singapore..hahaha..

see u guys soon..


Monday, 19 March 2012

Tuesday, 13 March 2012

SKIM SBPA

ASSALAMUALAIKUM W.B.T



"Skim SBPA dibatalkan, Skim SSM ditambahbaikan"




tersenyum hamba mendengarnya, sebab ramai rakan-rakan sejawat menjangkakan 'penambahbaikan' yang lebih extreme.

kesimpulannya, kakitangan awam tak payah la berharap sangat-sangat gaji naik tinggi melantun-lantun macam harga getah, cola macam kat KL, bla..bla..bla..bla..

alhamdulillah, rezeki ALLAH, mungkin ini yang terbaik, jadi lupakan nak tukar kereta baru. wahhhh..!!!






WHATEVER HAPPENS, KEEP SMILING









The worst part of it all


Is actually i believed
i had a chance with you.